DogodkiPovir

Praznični december

Srečni in razigrani z nasmehi na obrazu in iskricami v očeh, smo zakorakali v praznični december poln pričakovanj.

Dejavnosti smo načrtovali skupaj z otroki, me pa smo še dodale kapljico čarobnosti in skupaj smo pričarali čudovit december.

Da se je pravo praznično vzdušje sploh lahko začelo, smo okrasili tudi vrtec. Otroci so bili aktivno vključeni pri izdelavi dekoracije, okraskov za novoletno jelko, snežakov, jelenčkov ter pri izdelavi voščilnic za svoje družine, vrtce in starejše vaščane ter pri drugih dejavnostih.

Veliko presenečenje meseca je bil tudi obisk dedka Mraza, otroci so mu zapeli njemu ljubo pesem Siva kučma, on pa je otrokom pripravil pustolovščino z lovom na darila po Povirju. Otroci so sledili rdečemu traku, ki je vodil do mesta, kjer so se skrivala darila. Otroci so bili navdušeni.

Praznični december smo popestrili z veliko lepih pravljic, naučili smo se novih pesmi, ustvarjali, se pogovarjali, gibali in se družili in rajali ob novoletni jelki in praznični glasbi.

Zapadel je tudi prvi decemberski sneg ravno na prvi dan zime in nam prinesel še dodatne zimske radosti. Otroci so na ta dan prisluhnili ruski pravljici Babica Zima.

Zadnje dneve pred novoletnimi počitnicami smo izdelovali čarobne kozarce, si ogledali risanko Palčič (posnet po slikanici, ki sta jo ustvarila Julia Donaldson in Axel Scheffler) ter vsak dan razveseljevali starejše vaščane z voščilnico in pesmijo.

Utrinke prazničnega decembra si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Besedilo: Tina Ukmar

Fotografije: Urša Raimondi in Tina Ukmar

Dostopnost