Mesec oktober smo začeli z obeležitvijo Tedna otroka. Letošnje leto »Skupaj se imamo dobro« nas je vrnilo v predkoronske čase. Teden oz. dva tedna smo posvetili medsebojnemu druženju – druženju z otroki in starejšimi. Medse smo povabili Poskokca, prvošolce, Matijevo nono Silvo in Vitinega očeta Roka. Druženje tako z otroki, starši in starimi starši je otrokom popestrilo dneve, vrnili so se jim nasmehi na obraz in končno smo lahko spet brezskrbno uživali v druženju. Res skupaj smo se imeli dobro. V skupino Žabice so prišle na obisk lutke. Pripravili smo si gledališče in ogledali smo si lutkovno predstavo Pod medvedovim dežnikom. Otroci so lutke nato tudi sami animirali, se z njimi zaigrali in odločili smo se, da si jih v prihodnjem mesecu tudi sami izdelamo.

V mesecu oktober smo veliko opazovali naravo, videli, kako se barvajo listki in kako se narava pripravlja na zimsko spanje. O jeseni smo se veliko pogovarjali in delček jeseni prinesli v igralnico. Zaigrali smo se z jesenskimi plodovi, jih razvrščali, gradili in ustvarjali »slike«.

  1. 10. je vrtec Sežana obeležil FIT dan in v skupini Žabice smo izvedli FIT aktivno metodo – poštni nabiralniki. Za trenutek smo postali poštarji, ki smo morali pošto (jesenske plodove) ustrezno razvrstiti v poštne nabiralnike (koše in dekice). Čeprav se je zgodilo, da smo kakšno pošto dali v napačen nabiralnik, smo bili zelo uspešni, saj smo v kratkem času raznosili zelo veliko pošte.

Zelo smo izkoristili tudi tople jesenske dneve, saj smo se veliko gibali in igrali zunaj. Odpravili smo se tudi na najvišji del Štanjela – Gledanica in odšli na pohod po gozdni poti proti lovski koči Štanjel.

 

Besedilo: Mojca Mozetič

Fotografija: Mojca Mozetič