DogodkiŠtanjelŠtanjel

Zajtrk s sadjem, super dan!

V okviru obeležitve tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo se v skupini Žogice, cel teden pogovarjali o zdravi hrani, o sadju in zelenjavi.

Ježek nam je prinesel polno košaro dobrot. Le te smo si ogledali, jih poimenovali in eden drugemu povedali ali to radi jemo ali ne. Igrali smo se igro pri kateri smo si izbrali po eno sadje ali zelenjavo in jo postavili na pravo sličico. Kuharici sta nam pripravili različno sadje, da smo ga lahko okušali. Prav vsi smo bili pogumni in okusili prav vsak sadež… mmmm kako je bilo dobro…sladko, kislo, mehko, trdo…

Igrali smo se še nekaj namiznih iger kot so Barvne jablane, postavljanka Sadje, sestavljanka Sadje, spomin Zelenjava.

Ogledali smo si lutkovno predstavo Sadni prepir in se igrali s ploskimi lutkami. V kuhinjskem kotičku smo »rezali, kuhali, mešali« plastično sadje in zelenjavo, si pripravljali zelenjavno mineštro, palačinke, kuhali čaj z medom in še veliko drugih dobrot.

V petek, 19.11. pa smo imeli pravi tradicionalni slovenski zajtrk in sicer polnozrnat kruh, med, maslo, mleko in jabolka. Ob pripravljeni mizi smo si vsi skupaj zaželeli »dober tek« in veselo pojedli pripravljen zajtrk.

Besedilo:  Mateja Bežek Kosmač

Fotografije: Mateja Bežek Kosmač

 

Dostopnost