DogodkiSežana

DELAVNICA SUHOZIDNE GRADNJE V ŽIVEM MUZEJU KRASA

Naša manjša vrtčevska skupinica otrok in staršev, se je v soboto, 16.10.2021, udeležila delavnice suhozidne gradnje v Živem muzeju Krasa. Pridružili smo se osnovnošolski skupini in skupaj najprej prisluhnili Karin Lavin, ki nam je predstavila kraško suhozidno dediščino. Kamenje, kot naravni material smo spoznavali s čutili in vajami senzibilizacije.

Sledil je praktični del, kjer smo se z mentorji nosilcev veščin suhozidne gradnje učili zlaganja kamenja. Nadaljevali smo z gradnjo zida, ki so ga v lanskoletnem KAMENTONU pomagali postavljati tudi naši vrtčevski prijatelji iz vrtca Povir. Z zavzeto ekipo vseh prisotnih ta dan, nam je uspelo dokončati zid.

Ta sedaj krasi del Živega muzeja in nam nudi blagodejni pogled in pristen občutek naravnosti tako mimoidočim kolesarjem in pohodnikom.

V neposredni bližini postavljenega zida pa bo v projektu vzpostavljen še Poligon suhozidne gradnje, ki bo namenjen izvajanju delavnic in usposabljanju za skupine otrok, gradbenikom, študentom arhitekture in gradbeništva, ekskurzijam za mlade in odrasle, za turistične programe in kulturne dogodke..

Mojca Može-Škapin

Dostopnost